Start

Presentation

Uppdaterat/Updated

Nyheter/News

Våra hundar/Our dogs

Foton/Photos

Valpar/Puppies

Kurser/Courses

BIR & BIM/ BOB & BOS

Handling

Dagiset/Dog center

Gästbok/Guestbook

Länkar/Links

 

 

 

Resultat 2009

Resultat ~ Presentation ~ Handlingkurser

Resultat:

2010 ~ 2009 ~ 2008 ~ 2007 ~ 2006 ~ 2005 ~ 99-04

---

Hund 2009

Även i år var det en fullspäckad helg på älvsjömässan, vilket resulterade i att man var tröttare efter helgen än innan. Men det var en både lärorik och rolig helg!

På lördagen jobbade jag som ringsekreterare i Juniorhandlingringen. Det var något helt nytt för mig, men det var väldigt roligt! Jag hann även med att visa Meja till 3:a bästa tik med ck, innan finalerna.

På söndagen gick dagen verkligen i ett! Jag hann inte ens äta lunch fören klockan hade blivit 5. Först visade jag spralliga pointern Molly till 2:a bästa tik med cert. Därefter sprang jag bort till petit ringen för att visa Wilda och Tilda. Wilda tog hem bir:et och blev Champion medan dottern Tilda slutade 2:a bästa tik!! Sedan bar det av till cocker ringen där mamma väntade på att jag skulle gå in med Bea så att hon kunde gå för att bli sminkad (hon skulle vara lucia i finalringen). Bea slutade 2:a med ck av 10 hundar i öppenklassen.

 

Molly, 2:a BT med Cert                                                    Wilda, BIR och Champion

När cocker bedömningen var klar ropade speakern på veteranerna för förhandsgranskning. Eftersom mamma vid det här laget var i finalringen fick jag springa när till uppsamlingsringen med Zougin. Zougin kom med bland de 10 bästa i finalen.

Bea, 2:a ökl med ck

När jag kom ut ur finalringen stod Anne-Marie och väntade med Wilda i uppsamlingsringen för nästa final. I denna blev det tyvärr ingen framgång.

Nu fick jag en liten paus för att hinna äta en korv innan det var dags att byta om för uppvisningen "Best-in-Show" som Rut och jag skulle vara med på.

Trots denna stress var det en väldigt lyckad dag med många fina resultat!

---

Jag och Hugo i ringen i Mjölby

---

Vallentuna 23/8 2009

Jag visade SJCH Vilauddens Wilda "Vilda" till Cert och 2:a bästa tik. Grattis Anne-Marie och Sonny!!

---

Juniorhandling kurs 22 augusti

4 unga tjejer deltog i min 1-dags kurs i juniorhandling. Det blev en mycket lyckad dag trots regnet under förmiddagen. Tjejerna fick lära sig uppställning, rörelse, en massa figurer och även vad som är viktigast när man tävlar i juniorhandling. Dagen avslutades med en mini-tävling med pris till samtliga!

Se fler bilder under handlingkurser.

Foto: Lorena Pettersson

---

Tvååker 10-11 juli 2009

Zougin BIS-Veteran på lördagen!!

Siri 2:a bästa tik med cert på söndagen!!

---

Gotland 4-5 juli 2009

Meja 2 x BIR, 2 x Cert och Champion!!

  

Opal 2 x BIR, 2 x Cert, Champion och BIG-5:a!!

Hugo och Bettan

---

Juniorhandling domarutbildning i Norrköping 24-26 april 2009

På fredagen bar det iväg med tåg till Norrköping. Jag hade förväntat mig en lärorik och rolig helg, och det blev det verkligen! Jätteroligt att få umgås och prata med personer från hela landet med samma intresse som en själv. Helgen bestod av många diskussioner och föreläsningar av Torbjörn Skaar och Hans Rosenberg. Under intensiva dagar med lektioner från 9.00-22.00 lärde vi oss om anatomi, raskunskap, regler och pratiskt vett och etikett. På söndagen anlände 5 provekipage som vi fick skriva kritiker till, bedöma och placera, och vi fick även skriva en examination som avslutning.

 

Marieborgs kursgård, där utbildningen ägde rum.

  

Norrköpings stad

---

Kista 10/4 & 12/4-2009

På fredagen visade jag schäfertiken Zaida till 2:a bästa tik med Ck. Det var en väldigt lärorik och rolig upplevelse.

På söndagen var det de två urgulliga Petit Basset Griffon Vendeen tikarnas tur. Tilda vann juniorklassen med Ck, medan mamman Vilda slog till med CERT och 4:a bästa tik!

 

Tilda

 

Vilda

En väldigt rolig helg med lyckat resultat!

---

Cockerhelg i Södertälje 2009-03-16

På lördagen var det en cockerkonferens för domare, uppfödare eller bara folk som har eller är intresserade av Cocker Spaniel. David Shields höll i en mycket lärorik och intressant föreläsning om cockerns rasstandard. Jag och Rebecca Johansson var inbjudna som handlers och fick visa alla hundar som användes under föreläsningen.

  

  

Visst ser vi pigga ut Rebecca?

På kvällen var det middag och de årliga tävlingarna Cocker of Cockers, Puppy Cup och Veteran bägaren. Jag visade Helen Franzens "Bonny" och Bettan, men tyvärr så blev det inga placeringar.