Start

Presentation

Uppdaterat/Updated

Nyheter/News

Våra hundar/Our dogs

Foton/Photos

Valpar/Puppies

Kurser/Courses

BIR & BIM/ BOB & BOS

Junior handling

Dagiset/Dog center

Gästbok/Guestbook

Länkar/Links

 

 

 

                                                                                 Presentation

 

Susanne, Helen och alla hundarna fr.vänster: Esther, Bettan, Zougin, Oskar, Rut och Hugo

Min familj består av min man Roger och mina barn Adam, Christian och Helen. Vi bor i en villa med stor tomt i Barkarby där vi föder upp Cocker Spaniel i hemmiljö.

Under min uppväxttid så hade vi Schäfer, 3 hanar efter varandra Bill, Bill (nr2) och Roy.

Bill

Jag fick min första hund, en svart Schäfertik som hette Monia när jag var ca 11år. Hon kom från Arweissels kennel. Monia och jag blev ett par, vi tränade lydnad på brukshundsklubben. Monia ställdes ut ett par gånger. Tyvärr dog hon för tidigt, hon fick problem med bukspottkörteln.

Monia

När jag flyttat hemifrån och började mitt första arbete så skaffade jag Golden retrieverhanen Berry. Med Berry gick vi på jaktträning, viltspår och tävlade i lydnad, där vi erövrade Lp i klass I. Berry ställdes ut vid ett par tillfällen, han var även reklamhund åt Scholls skor.

Berry

När jag sedan började arbeta på SKK införskaffades också en Golden tik, Joy från kennel Glenday. Jag tränade apportering och ställde ut Joy ett flertal gånger med några placeringar. För första gången hade vi två hundar samtidigt. Jag försökte få Joy dräktig men vi fick inga levande valpar. Efter några år när Berry inte längre fanns med oss tog vi hem en tikvalp som vi kallade för Flash, hon köptes tillbaka av kennel Friendship´s eftersom det blev för tufft med två små pojkar och en vild valp. 

Joy

Nu ville jag ha något snyggt! Tog på prov hem en ung Golden tik från en kennel som tyvärr hade höftledsfel och fick avlivas eftersom hon led.

När Joy inte längre fanns med oss, var vi utan hund några månader. Det kändes tomt och fick av en kompis höra att Kitty och Hasse Fagerhov, kennel Atacama´s hade en cockerpojke på ca 7 månader till salu. Jag åkte för att titta på honom trots att jag hade intalat mig att en Cocker inte var min typ av hund.

Jag föll pladask för lilla Oskar med sin punkarfrilla. Då var Helen 1,5 år. Åren gick och barnen blev större, mitt hundintresse började få utrymme igen. 

Oskar

Stötte på Kitty några år senare som berättade att hon hade några orrangeroan valpar hemma. Jag åkte dit för att titta och hem till oss kom Zougin.

Zougin var bra och mitt utställningsintresse vaknade till liv igen då framgångarna kom. 1999 köpte jag Esther av Backhill´s kennel, Karin & Britt-Marie Staaf. Esther ställs också ut och har haft kenneln Flashdance första cockerkull 2001 och den andra 2003, där Bettan blev kvar hos oss. 2002 flyttade Rut hem till oss från kennel Backhill´s. I Esthers sista kull våren 2005 blev Hugo kvar hos oss.

Januari 2004 öppnade jag Flashdance Hundcenter med dagis, butik och hundvård i Barkarby. Jag har suttit med i Sveriges Hunddagisförenings styrelse sedan 2004 och är för närvarande vice ordförande.

Under mina år som hundägare har jag hunnit med ett flertal kurser både praktiska t ex lydnad, jakt, viltspår, agility, handling, trimning mm samt teoretiska: hundsjukvård, psykologi, många föreläsningar i olika ämnen samt Svenska Kennelkubbens uppfödarutbildnings alla kurser. Under 2007 har jag gått en Etologiutbildning i Hundcampus regi som består av 9 st helgkurser med självstudier mellan kurserna, ledd av en av landets kunnigaste Biologer Lars Fält. Det har varit mycket givande och lärorikt. Hösten 2010 började jag läsa på Stockholms universitet, en liten kurs på 7,5 p, en kväll i veckan i Hundens Evolution, biologi och beteende, mycket intressant och lärorikt!

Vad som kommer härnäst får framtiden visa!

   

 

rolex replica sale
cartier replica
rolex replica uk
rolex replica sale
replica watches sale
rolex replica uk
tag heuer replica