presentation

 
PRESENTATION


Susanne, Helen och alla hundarna fr. vänster: Esther, Bettan, Zougin, Oskar, Rut och Hugo

Min familj består av min man Roger och mina barn Adam, Christian och Helen, som numera har flyttat hemifrån. Vi bor i en villa med stor tomt i Barkarby där vi föder upp Cocker Spaniel i hemmiljö.  Sedan 2022 har även ett hus med väldigt stor tomt och sjöläge utanför Kolsva, Köping där vi tillbringar nästan halva vår fritid.

Under min uppväxttid så hade vi Schäfer, 3 hanar efter varandra Bill, Bill (nr2) och Roy.


Bill

Jag fick min första hund, en svart Schäfertik som hette Monia när jag var ca 11 år. Hon kom från Arweissels kennel. Monia och jag blev ett par, vi tränade lydnad på brukshundsklubben. Monia ställdes ut ett par gånger. Tyvärr dog hon för tidigt, hon fick problem med bukspottskörteln.


Monia

När jag flyttat hemifrån och började mitt första arbete så skaffade jag Golden retrieverhanen Berry. Med Berry gick vi på jaktträning, viltspår och tävlade i lydnad, där vi erövrade Lp i klass I. Berry ställdes ut vid ett par tillfällen, han var även reklamhund åt Scholls skor.


Berry

När jag sedan började arbeta på SKK införskaffades också en Golden tik, Joy från kennel Glenday. Jag tränade apportering och ställde ut Joy ett flertal gånger med några placeringar. För första gången hade vi två hundar samtidigt. Jag försökte få Joy dräktig men vi fick inga levande valpar. Efter några år när Berry inte längre fanns med oss, tog vi hem en tikvalp som vi kallade för Flash, hon köptes tillbaka av kennel Friendship´s eftersom det blev för tufft med två små pojkar och en vild valp. 


Joy

Nu ville jag ha något snyggt! Tog på prov hem en ung Goldentik som tyvärr hade höftledsfel och fick avlivas eftersom hon led. När Joy inte längre fanns med oss, var vi utan hund några månader. Det kändes tomt och jag fick av en kompis höra att Kitty och Hasse Fagerhov, kennel Atacama´s, hade en cockerpojke på ca 7 månader till salu. Jag åkte för att titta på honom trots att jag hade intalat mig att en Cocker inte var min typ av hund. Jag föll pladask för lille Oskar med sin punkarfrilla året var1992. Då var Helen 1,5 år. Åren gick och barnen blev större, mitt hundintresse började få utrymme igen. 


Oskar

Stötte på Kitty några år senare som berättade att hon hade några orangeroanvalpar hemma. Jag åkte dit för att titta... och hem till oss kom Zougin!

Zougin var bra och mitt utställningsintresse vaknade till liv igen då framgångarna kom. 1999 köpte jag Esther av Backhill´s kennel, Karin & Britt-Marie Staaf. Esther ställdes också ut och hade kenneln Flashdance första cockerkull 2001 och den andra 2003, där Bettan blev kvar hos oss. 2002 flyttade Rut hem till oss från kennel Backhill´s. I Esthers sista kull våren 2005 blev Hugo kvar hos oss.

Januari 2004 öppnade jag Flashdance Hundcenter med dagis, butik och hundvård i Barkarby. Jag har suttit med i Sveriges Hunddagisförenings styrelse ett antal år, senast som vice ordförande. Numera är Hunddagisförening nedlagd.

Under mina år som hundägare har jag hunnit med ett flertal kurser både praktiska t ex lydnad, jakt, viltspår, agility, handling, trimning m.m samt teoretiska: hundsjukvård, psykologi, många föreläsningar i olika ämnen samt Svenska Kennelkubbens uppfödarutbildnings alla kurser. Under 2007 har jag gått en Etologiutbildning i Hundcampus regi som består av 9 st helgkurser med självstudier mellan kurserna, ledd av en av landets kunnigaste biologer Lars Fält. Det har varit mycket givande och lärorikt. Hösten 2010 började jag läsa på Stockholms universitet, en liten kurs på 7,5 poäng, en kväll i veckan i Hundens Evolution, biologi och beteende, mycket intressant och lärorikt. Våren 2021 SKKs web kurs Avel och Genetik. Hösten 2021 SKKs web kurs mera mentalitet.

Vad som kommer härnäst får framtiden visa!