VALPAR

~ Aktuell kull ~ Tidigare kullar ~ Planerad kull ~

  

Är du intresserad av valp så ring 073-84 22 770
eller maila: susanne_berggren@yahoo.com

Are you interested in a puppy please give us a call!
+46 73-84 22 770 or send an email: susanne_berggren@yahoo.com

En valp som lämnar Flashdance är uppfödd i hemmiljö och socialt tränad.

Föräldrarna är ögonlysta u.a, höftledsröntgade med ett kullindex på lägst 100 i hdindex, utställda officiellt med utmärkt rastypisk exteriör och mentalitet. Mina avelshundar är optigentestade mot prcd-PRA och Antagentestade mot FN, viltspårtränade och mitt mål är att beskriva deras mentala egenskaper i BPH eller SBKs beskrivning.

Valparna är registrerade i SKK samt följer regler och hälsoprogram. Avmaskade och vaccinerade samt veterinärbesiktade. Försäkrade med valpkullsförsäkring mot dolda fel. Fri trimning första året. Medlemskap i Cockerklubben första året. Valpträffar och livslång support. Skriftlig matlista, skötselråd.

Mina mål är att föda upp framförallt mentalt trevliga, glada och samarbetsvilliga cockrar som gillar att vara med, springa i skogen och gärna få små uppdrag i form av t ex bära tidningen, personspår, blod- eller köttbullespår, leta efter någon gömd leksak osv. De ska vara glada med en ständigt viftande svans. Ha en av- och påstängningsknapp när det gäller vila och aktivitet. Exteriört utseendemässigt strävar jag mot cockerns rasstandard (som jag läser med jämna mellanrum) dvs. kort och kompakt kropp, inga överdrivna vinklar samt ett flyt i steget utan att kasta varken fram- eller bakben upp i luften.

I mitt avelsarbete försöker jag tänka på att inte använda hanhundar som har för många valpar, går gärna min egen väg, inte som alla andra. Jag föredrar även lite äldre hanhundar som redan fått valpar, där inga allvarliga defekter är kända. Skulle aldrig använda en hund i avel efter en sjuk förälder eller där det finns misstanke om anlag för en allvarlig sjukdom. Mitt mål är även att inte inavla (linjeavel), vilket framkommit mer och mer när forskningen går framåt att det inte finns några fördelar med, snarare en massa nackdelar. Avla på föräldrar med höftledsfel (c-höfter eller sämre) tycker jag är fel, såvida inte ett avelsindex visar att alla syskon, föräldrar och släktingar är fria, då kan det kanske vara befogat. Flera inom rasen vill att vi ska ta bort bekämpnings-programmet för höftledsfel, vilket jag tycker är fel och kommer inte ändra min åsikt om.

Jag håller mig hela tiden á jour med vad som händer inom forskning både på sjukdomar och mentala egenskaper, sinnen, hundens ursprung, hur vi berikar deras liv, uppfödning osv. genom att aldrig sluta utbilda mig. Varje år ordnas konferenser, föreläsningar och mycket intressanta kurser som jag sällan missar! Det händer så oerhörd mycket på hundfronten i forskning och utveckling, så gamla böcker och sanningar ofta inte stämmer längre. Jag vill utvecklas för att utveckla mina hundar och mitt arbete med hundarna på hundcentret!

Hösten 2010 har jag läst på Stockholms Universitet, en kvällskurs på 7,5 poäng i Hundens Evolution, Biologi och Beteende. Mycket bra och intressant. Klarade båda tentorna. 

Hösten 2011 har jag tagit ytterligare 7,5 högskolepoäng genom att gå Hundens Beteendebiologi 1 på Linköpings Universitet.

Copyright © Flashdance Kennel